ثبت و نگهداری پروندهها و اطلاعات بالینی بیماران در حوزههای مختلف خدمات سلامت، سابقهای افزون بر چهل سال دارد كه در مقاطع زمانی مختلف و با توجه به امكانات و ضروریات هر دوره، به اَشكال گوناگون صورت پذیرفته است. تغییرات درونی نظامهای سلامت و تحول دیدگاه "بیمارینگر" به "سلامت نگر" و "فردنگر" به "جامعهنگر" در سالیان اخیر و پیشرفت چشمگیر و سریع فنآوری اطلاعات در جهان، استفاده از این امكانات در ارتقاء كیفیت ارایه خدمات سلامت را به دنبال داشته است. "سلامت الكترونیك" (E-Health) عرصه جدیدی در حوزههای اطلاعرسانی پزشكی، سلامت عمومی و اقتصاد سلامت است كه بر ثبت، ذخیرهسازی، فراخوانی و اشتراكگذاری اطلاعات سلامت افراد با استفاده از بسترهای ارتباطی و فنآوریهای مرتبط تأكید دارد.
از آنجا كه نیل به این هدف بزرگ نیازمند برنامهریزی و همكاری حوزههای مختلف مرتبط در حوزه سلامت میباشد، شركت تراشه هوشمند نوین از سال 1375 با تشكیل یك تیم نرمافزاری و سختافزاری از متخصصین علوم انفورماتیك و پزشكی، فعالیت خود را آغاز نمود. این شركت به دنبال 15 سال تلاش وقفهناپذیر در زمینه تحلیل، طراحی و پیادهسازی سیستمهای جامع حوزه سلامت، تجارب ارزشمندی را در این زمینه كسب نموده كه حاصل آن پیادهسازی سیستمهای مذكور در بیش از 100 مركز درمانی، كلینیكی و پاراكلینیكی معتبر در سراسر كشور و انتخاب به عنوان چهره ماندگار درمان و سلامت ایران در بهار سال 1390 میباشد.
مدیران این مجموعه، به منظور تكمیل اجزای مختلف پرونده الكترونیك سلامت و به دنبال خلاء موجود در كشور در زمینه سیستمهای جامع اطلاعات دندانپزشكی، دهان، فك و صورت در صدد برآمدند كه با تولید سیستم جامع اطلاعات دندانپزشكی، دهان، فك و صورت، گامی دیگر در راستای ایجاد پرونده الكترونیك سلامت ایرانیان بردارند. بدیهی است این مهم بدون بهره جستن از توانمندیها و تجارب اساتید و فرهیختگان این حوزه و استفاده از جدیدترین منابع، امری غیرممكن مینمود؛ لذا این شركت پس از انجام بررسیهای لازم در این زمینه، با همكاری "شركت سامانه سپید سلامت" و "مركز تخصصی سلامت دهان و دندان مهر" بعنوان یكی از معتبرترین مراكز ارایه علمی و تخصصی خدمات سلامت دندان، دهان، فك و صورت (كه در بردارنده جمعی از اساتید بنام حوزه های مختلف علوم دندانپزشكی كشور) میباشد و به دنبال آن بهرهمندی از نظرات، تجربیات و دانستههای اساتید و اعضای محترم هیأت علمی دانشكدههای دندانپزشكی شهید بهشتی، تهران و شاهد توانست پس از حدود دو سال مطالعه، تحلیل و ارزیابی نسبت به طراحی و ایجاد سیستم مذكور اقدام نماید.
در طراحی این سیستم بر اساس نظر اساتید مربوطه از جدیدترین منابع حوزه سلامت دندان، دهان، فك و صورت استفاده شده كه در ذیل به برخی از ویژگیهای آن اشاره میشود:
1- پذیرش:
2- بخش های درمانی:
3- پرونده الكترونیك بیمار:
4- صندوق:
5- نوبتدهی و وقتدهی الكترونیك:
6- لابراتوار و انبار:
7- امور قرارداها و حسابداری اطباء:
8- امكانات عمومی و سطوح دسترسی:
9- گزارشات:
>